Neexistuje žádný důvod, proč byste nemohli mít zdravou a krásnou pleť po celý život

Chutnají vám sójové produkty? No výborně! Čím častěji je budete jíst, tím kvalitnější pokožku můžete mít. A když už jsme u bezchybné vizáže, možná si ji zbytečně bojkotujete nevhodným způsobem sprchování.

Zdravá a vitální pleť je pro mnohé symbolem krásy. Její význam ale sahá mnohem hlouběji, což potvrzuje skutečnost, že odborníci vnímají kůži jako orgán. A navíc ten největší, kterým člověk disponuje!

Co centimetr, to důležitý úkol

Protože nás pokožka zahaluje od hlavy až k patě, není těžké uhodnout, že plní zejména obrannou funkci. Slouží jako štít, který chrání vnitřní prostředí organismu před bakteriemi, viry, infekcemi, spálením od slunce, chladem i vlhkostí. A to je úkol naprosto zásadní, stejně jako regulace teploty. Nemluvě také o nervových zakončeních, díky kterým dostáváme jasné informace o okolním světě i dotecích našich blízkých. Ano, kůže rozhodně není jen tak na ozdobu. Podobně jako zbytek těla může být zářivá či naopak nemocná, což bývá vizitka péče a správné výživy. Že s přibývajícím věkem nezbývá nic jiného než složit zbraně a nečinně přihlížet zvětšujícím se pórům i tvorbě vrásek a stařeckých skvrn? Tuhle myšlenku vypusťte z hlavy. Jednou provždy!

Když se chce, jde všechno

Na rozdíl od jiných orgánů můžete o pleť aktivně pečovat používáním hydratačních krémů, zvlhčovačů i speciálních sér, které budete pravidelně aplikovat. Už jen z tohoto důvodu neexistuje naprosto žádný důvod, proč byste nemohli mít atraktivní a zářivou pokožku po celý život. Kromě pečlivého nanášení vhodných prostředků si můžete osvojit i tyto zvyklosti, které její kondici ve všech směrech podpoří.

Sprchou to jen začiná

Vynechte dlouhé a příliš horké sprchy, raději zvolte krátké a chladnější. Voda vyšších teplot zbavuje přirozených olejů a vlhkosti, což negativně ovlivňuje vzhled i zdraví pleti. Snažte se častěji konzumovat sójové produkty, které zprostředkovávají kvalitní bílkoviny potřebné pro tvorbu kolagenu, který je klíčovým stavebním kamenem pojivových tkání. Sója nabízí i antioxidanty, jež chrání před útoky škodlivých volných radikálů. Mimochodem, vyplatí se i investice do zvlhčovače vzduchu.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7827176/ - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat